Osuuskunta Helsingin valokuidut

Asukastiedote 19.10.2015

Liittymätilaukset

Valokuituliittymä kannattaa tilata ja liittymävaraukset kannattaa nyt rakennuttaa taloon asti valmiiksi: liittymän ylläpitomaksun (15 €/kk) laskutus alkaa vasta kun liittymään ensimmäisen kerran tilaa laajakaistan tmv. palveluja. Tällä tavalla voi joustavasti myöhemmin siirtyä esim. määräaikaisesta ADSL- tai mobiililiittymästä valokuidun käyttöön. Valokuituliittymän toteutuksen hinta on kokonaisuutena edullisin juuri nyt.

Rakennustöiden eteneminen

Rakentaminen etenee nyt hyvää vauhtia. Valokuituverkon runkokaapelireittien kaivuutyöt jatkuvat 19.10. alkaneella viikolla kahdella kaivinkoneella ja lisäksi tonttikaapelireittejä tehdään ketjukaivinkoneella arkisinkin päivänvalon aikana.

Teleasennustyöt käynnistyvät tällä viikolla myös. Ensimmäinen vaihe on runko- ja talokuitujen jatkosten hitsaaminen runkokaapelireittien varrella. Tämä on alueen asukkaiden kannalta varsin huomaamatonta työtä.

Asunnoissa tehtävien teleasennustöiden ajankohdasta toimitetaan jokaiselle liittymän tilanneelle ensin ehdotus samaan tapaan kuin nuohoojakin perinteisesti toimii: jos ehdotettu ajankohta ei sovi, voi asukas itse sopia suoraan asentajan kanssa uuden ajan.

Tonttikatselmonnit

Mottitien itäpuolen sekä Korsutien tonttikatselmoinnit pyritään suorittamaan nyt alkaneen viikon sekä ensi viikon aikana. Katselmoinnissa sovitaan yhdessä talokaapelin kaivuureitti sekä, asukkaan niin halutessa, suunnitellaan yhdessä kuituliitinpaneelin sijoitus taloon sisälle.

Osuuskunnan edustaja ottaa katselmoinnin järjestämiseksi yhteyttä valokuituliittymän tilanneisiin asukkaisiin, mutta halutessasi voit itsekin ehdottaa ajankohtaa tapaamiselle: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.