Osuuskunta Helsingin valokuidut

Jäsentiedote 2.2.2016

Verkko otettiin käyttöön

Verkkoon syttyi eilen maanantaina 1.2.2016 ”valot” klo 11:30. Pääsemme pian nauttimaan yli kahden vuoden työ tuloksista. Ensimmäiset 4 testiliittymää otettiin heti testikäyttöön. Urakoitsijamme Telog tekee vielä tämän viikon kuitujen asennuksiin liittyviä mittauksia laadun varmistamiseksi.

Palveluiden tilaaminen

Soneran palvelut ovat tilattavissa oheisen linkin kautta. Esitilaus sisältää halutun palvelun tilauksen sekä omaksi tulevan kuitumuuntimen tilauksen. Mikäli haluat saada palvelut käyttöön ensimmäisessä vaiheessa kannattaa lomake täyttää mahdollisimman pian ja lähettää osuuskunnalle. Kuitumuuntimia asennetaan alkaen viikosta 6 talkoilla. Jos haluaa yhteyden käyttöön helmikuun aikana kannattaa toimia nopeasti. Asennuksia tehdään talkoilla 2–3 päivänä kerran kuukaudessa seuraavan 3 kk ajan.

http://goo.gl/forms/msF1A57Xcf

Laitteiden asentaminen

Kuitumuuntimen voi asentaa itse. Tästä tehdään ns. asennusvideo, joka helpottaa asennusta. Tilaus itseasennuksesta tulee erillisellä kyselyllä. Kun on tämän täyttänyt voi kuitumuuntimen noutaa osuuskunnan varastolta (Partiotie 31, Osmo Leivo). Kuitumuuntimen saa vasta kun toinenkin osa liittymaksusta on maksettu. Laitteita jaetaan alkaen viikolla 6 (liittymän kokonaan maksaneilla).

Kuitenkin jos ole epävarma asennuksesta, pyydä asennusta lähettämällä viesti s-postilla osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Jos olet ottanut Soneran Viihde -palvelun, siihen kuuluvat nämä laitteet on helppo asentaa kuitumuuntimen perään. Tästä tulee sekä kirjallinen ohje Soneralta, että osuuskunnan tekemä asennusvideo. Jos tarvitset apua Viihde-palvelun asentamisessa tai haluat liittää osuuskunnan verkon toimimaan vaikka vanhan ADSL/VDSL-reitittimen kautta, osuuskunnalta voi pyytää apua.

Laskutus

Verkon ylläpitomaksu alkaa siitä kuukaudesta, kun kuituyhteys on otettu käyttöön. Ensimmäisessä erässä laskutetaan sekä kuitumuunnin 139 €, että verkon ylläpitomaksu käyttöönotosta maaliskuun loppuun asti. Maksu on 15 €/kk sisältäen alv:n. Tämän jälkeen ylläpitomaksu laskutetaan kolmen kuukauden erissä.

Myös ne osakkaat, jotka ovat maksaneet vain puolet verkon rakennusmaksusta saavat laskun jälkimmäisestä erästä. Laskutus näiden osalta alkaa kuluvan viikon lopulla, kun testien jälkeen voidaan todeta verkon olevan valmis laajamittaiseen käyttöönottoon.