Osuuskunta Helsingin valokuidut

Asukastiedote 16.11.2015

Kiitos talkooväelle!

Päättyneen viikonlopun 14.-15.11. talkoot onnistuivat hyvin ja Partiotie 1-17 välisen kaapelireitin työt saatiin tehtyä, vaikka ajoittain työmaalla edestakaisin kulkeminen olikin suorastaan uuvuttavaa. Väkeä oli talkootöissä eri vaiheissa yhteensä yli 20 aikuista ja avustajina lisäksi innokkaat 6-vuotiaat Konsta ja Elmeri.

Valokuitukaapelin vetoa valmistellaan

Kiitos talkootyöläisille ja huoltojoukoille!

Rakennustöiden eteneminen

Päättyneellä viikolla rakennettiin edelleen runkokaapelireittejä ja tehtiin valokuitujen hitsauksia sekä runkoverkon jatkoskaapeilla että avaimet käteen -liittymän tilanneiden talojen luona. Näitä töitä jatketaan edelleen myös alkaneella viikolla: maankaivuu keskittyy Korsutien ja Mottitien väliselle alueelle. Lisäksi runkokaapeliojia peitetään niissä muutamissa kohdissa, joissa kaivannot ovat vielä auki. Laitetilan luona Viinentien ja Partiotien risteyksessä kaivetaan sähköliittymän kaapeli maahan. Kaivuutöiden jälkien siistiminen on käynnistetty.

Tonteilla talkootyönä tehdyt kaapeliurat ovat valmiit ja suurin osa on ehditty jo peittääkin, valokuitukaapeleineen ja varoitusnauhoineen.

Valokuitupaneelien asennukset

Valokuitupaneelien asennukset taloihin jatkuvat. Tämä on on edennyt odotettua hitaammin, mutta näitä viimeisiä talojen luona tehtäviä töitä on onneksi mahdollista tehdä vaikka säät kylmenisivät.

Asentajat ehdottavat ajankohtaa kunkin talon valokuitupaneelin asennukselle, ja jos ajankohta ei sovi voi asentajan kanssa sopia suoraan uuden ajan.