Osuuskunta Helsingin valokuidut

Asukastiedote 9.11.2015

Ojankaivuutalkoot lauantaina 14.11.

Partiotien ja Mottitien väliseen ojaan sijoittuvan runkokaapelireitin noin 150 metrin osuus välillä Partiotie 7-15, tonttien takarajoilla, joudutaan kaivamaan lapioilla, koska maaperä on vielä tähän aikaan vuodesta liian märkää ja pehmeää kevyillekin työkoneille. Työt tehdään osuuskunnan talkoovoimin. Partiotie 1-5 välinen osuus kaivetaan myös talkootyönä.

Tervetuloa talkoisiin lauantaina 14.11. kello 9.00 alkaen! Varustuksena lapio ja pitkävartiset kumisaappaat. Jos sää on liian sateinen, siirretään talkoot sunnuntaille. Osuuskunta tarjoaa talkooväelle kevyttä ruokaa ja juotavaa.

Aikaisin liikkeellä olevien kannattaa suunnata talkootyömaalle joko ojan eteläpään tai Partiotie 17:n ja 21:n väliin jäävän pienen rakentamattoman alueen kautta. Nämä ensisijaiset kulkureitit on merkitty allaolevaan karttaa vihreällä ja talkootyönä kaivettava kaapeliojaosuus sinisellä:

kartta talkootyöalueesta ja kulkureiteistä

Puiden kaadot Viestitien pohjoispuolella

Päättyneellä viikolla todettiin Helsingin kaupungin luontomestarin kanssa, että valokuitukaapeloinnin kaivuutyöt eivät olisi edellyttäneet puiden kaatoja siinä määrin, kuin valitettavasti tapahtui Viestitien pohjoispuolella viikon 44 lopussa. Osuuskunnalle sen enempää kuin asukkaillekaan ei jäänyt mahdollisuutta vaikuttaa puiden kaatopäätöksiin ennen kuin ne jo oli toteutettu.

Rakennustöiden eteneminen

Päättyneellä viikolla valokuituverkon runkoa rakennettiin pääasiassa Kolkkapojantien, Turkismiehentien ja urheilukentän eteläpään sekä Viestitien ympäristössä. Suurin osa kaivetuista reiteistä on myös jo peitetty.

Myös ensimmäinen pientalon valokuitupaneelin asennus on tehty ja työmenetelmät on todettu toimiviksi.

Talokaapelien urien kaivuutyöt tonteilla valmistuivat viime lauantaina. Aivan joka tontilla ei vielä ole kaapelia, mutta jos uran haluaa jo nyt peittoon voidaan siihen panna kaapelia varten putki. Putken hinta on 1,50 euroa/metri. Kysy lisää osuuskunnan talkooväeltä: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Partiotie 1-15 välisen osuuden kaapelointi on viivästynyt edelleen. Valitettavasti näillä tonteilla on kaapeliurat siis yhä auki vailla kaapeleita. Kyseisen runkolinjan kaivuutalkoiden valmistuttua myös näiden tonttien kaapeliurat saadaan peitettyä.

Valokuitupaneelien asennukset pientaloissa

Valokuitupaneelien asennukset suoritetaan kaikkiin taloihin seuraavien noin viiden viikon aikana, ja asennustöiden ajankohdasta ilmoitetaan jokaiselle liittymän tilanneelle etukäteen. Ajankohdan siirrosta voi sopia tarvittaessa suoraan asentajan kanssa.

Omakotitalkkari 6,50 euroa/tunti

Valokuitukaapelointiin liittyviä ja niiden yhteydessä tehtäviä muita töitä voi halutessaan teettää hintaan 6,50 euroa/tunti myös Länsi-Helsingin Omakotiyhdistyksen omakotitalkkareilla, vaikka ei olisikaan yhdistyksen jäsen. Jos myöhemmin haluaa jatkaa omakotitalkkarin palvelujen käyttöä, on jäsenyys kuitenkin edellytys. Talkkarin voi tilata töihin työnjohtaja Mikko Lahtiluomalta, p. 0500 410 921.