Osuuskunta Helsingin valokuidut

Asukastiedote 12.10.2015

Rakennustöiden eteneminen

Kaivuutyöt käynnistyvät tiistaina 13.10. myös Partiotien itäpuolella, kun toinenkin pieni kumitelakaivinkone aloittaa runkokaapelireittien rakentamisen Partiotien ja Mottitien välisten tonttien takarajojen tuntumassa. Jo aiemmin kaivuutöitä tehnyt kaivinkone jatkaa runko-ojien kaivamista Nuolitien tuntumassa ja edelleen Jännetien pohjoispuolen tonttien takarajoilla kohti Kolkkapojanpolkua ja -tietä.

Kaivinkoneiden työn tukena osuuskunnan talkooväki on kokeillut lisäksi tonttikaapeliojien kaivamista ketjukaivinkoneella. Menetelmä on osoittautunut varsin toimivaksi tonteilla, joissa maaperä on pehmeää: viime viikonlopun aikana kaivettiin 11 pientalon tonttikaapeliojat! Ketjukaivinkone pitää kovaa ääntä, mutta yhdellä tontilla kaivaminen kestää onneksi tyypillisesti vain noin tunnin. Ketjukaivuria käytetään jatkossakin talkoovoimin viikonloppuisin ja ensi viikosta alkaen myös arkisin päivällä.

Tonttikatselmonnit

12.10. alkaneen viikon aikana teemme tonttikatselmointeja Partiotien itäpuolen ja Mottitien länsipuolen tonteilla arki-iltoina ja viikonloppuna. Osuuskunnan edustaja ottaa tätä varten yhteyttä valokuituliittymän tilanneisiin asukkaisiin, mutta halutessasi voit itsekin ehdottaa ajankohtaa tapaamiselle: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Liittymätilaukset

Ketjukaivurin ääni on jo herättänyt muutamia asukkaita hankkimaan valokuituliittymän vielä näin viime hetkellä, kun liittymämaksu on edullisimmillaan. Alueen kaapeloinnin valmistuttua liittymän toteutus on 50-100 % kalliimpaa kuin nyt, eikä saatavuutta valitettavasti pystytä takaamaan. Muutama liittymävarauksen käyttöönottokin on jo tilattu, mikä kannattaakin nyt tehdä, koska varauksen käyttöönotto maksaa nyt 1250 euroa ja nousee myöhemmin 1500 euroon.