This site uses cookies to ensure the functionality.

Osuuskunta Helsingin valokuidut

Asukastiedote 6.9.2015

Rakennustöiden eteneminen ja liittymien saatavuus

Rakentaminen on käynnissä Partiotie 24-40 (parilliset numerot) välisellä osuudella. Seuraavana vuorossa on Partiotie 2-20 (parilliset numerot) välinen osuus tonttien takarajojen tuntumassa.

Kapea kumitelakaivinkone etenee kevyesti ja siististi.

Kuvien ottamisen jälkeen näihinkin kaapeliojiin on jo laskettu valokuitukaapeleita.

Valokuituliittymän voi vielä nyt rakentamisen ollessa käynnissä alueellamme tilata kokonaisuutena kaikkein edullisimmalla hinnalla. Kaivuutöiden valmistuttua koneet siirretään pois alueelta ja liittymän tilaaminen tulee olemaan arviolta 50-100 % kalliimpaa kuin nyt. Hyvä vaihtoehto on myös liittymävarauksen hankkiminen nyt myöhempää tarvetta varten.

Tonttikatselmukset seuraavaksi Viinentiellä, Jännetiellä ja Nuolitiellä

Kaikkien valokuituliittymän tilanneiden asukkaiden kanssa suunnitellaan etukäteen tontin alueen kaivuureitti. Tonttikatselmuksien yhteydessä voidaan yhdessä katsoa myös valokuituliitinkotelon sijoittamista talossa sisällä. Tonttikatselmuksissa on aina paikalla osuuskunnan edustaja.

Valokuituliittymävarauksen tilanneet voivat myös halutessaan sopia osuuskunnan kanssa mille kohdalle kuitulenkki haudataan tontin rajan tuntumassa odottamaan myöhempää käyttöönottoa.

Tonttikatselmuksia tehdään pääasiassa viikonloppuisin ja arki-iltoina, ja ne painottuvat seuraavaksi Viinentien, Jännetien ja Nuolitien tontteihin. Osuuskunnan edustaja ottaa tätä varten yhteyttä asukkaaseen, mutta voit myös ehdottaa itsellesi sopivaa aikaa jo nyt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mainoskylttejä saatavilla

Meilläkin on pian Avoin Kuitu – Me teemme sen nyt!” -kylttien suuri suosio ja positiivinen palaute yllätti, ja kylttejä on nyt saatu lisää lainaan Soneralta. Kyltit sijoitetaan lähtökohtaisesti tonttien puolelle paikkoihin, joissa ne kiinnittävät huomion sopivasti häiritsemättä liikkumista ja liikenteen näkyvyyttä.

Kerro vinkkisi hyvistä sijoituspaikoista, jotta tieto valokuituliittymien saatavuudesta saavuttaisi kaikki alueen asukkaat!

Me teemme sen nyt! -tilaisuus torstaina 10.9. kello 13 Pitäjänmäen kirjastolla

Potkaisemme rakennushankkeen virallisemmin käyntiin torstaina 10.9. kello 13 Pitäjänmäen kirjastolla pidettävässä tilaisuudessa, johon osallistuu liikenne- ja viestintäministeriön, Suomen omakotiliiton sekä hankkeen toteuttavien yhteystyökumppanien edustajia. Kirjastolta siirrymme tutustumaan työmaahan.

Tervetuloa mukaan juhlistamaan yhteistä hankettamme ja tapaamaan yhteistyökumppaneitamme.

 

Kysy lisää:

  • sähköpostilla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • puhelimitse 040 214 8594
  • Facebookissa Osuuskunta Helsingin valokuidut
  • nettisivuston keskustelufoorumilla www.helsinginvalokuidut.fi/keskustelu