This site uses cookies to ensure the functionality.

Osuuskunta Helsingin valokuidut

Osuuskunnan kokous päätti käynnistää hankkeen toteutuksen

Osuuskunnan 16.6. pidetyssä kokouksessa hallitus valtuutettiin allekirjoittamaan urakkasopimus hallituksen esityksen mukaisesti.

Urakoinnista vastaavat yhdessä Telog ja Oteran, materiaalitoimituksista Nestor Cables ja laitetilakaapit toimittaa Browacom.

Valokuituliittymien hinnasto

Osuuskunnan kokous päätti myös hyväksyä hallituksen esityksen valokuituliittymien hinnastoksi.

Liittymän ylläpitomaksun laskutus alkaa vasta kun liittymään tilataan ensimmäisen kerran palveluja.  Tämä mahdollistaa joustavan siirtymisen nykyisten ADSL- tms. liittymien käytöstä valokuituliittymän käyttöön.

Liittymien kuvaukset ja tarkempi hinnasto on nähtävillä täällä: https://www.helsinginvalokuidut.fi/tietoa/hinnasto

Liittymämyynti on käynnistynyt

Liittymämyynti on käynnistynyt. Voit tehdä hankinnan kätevimmin itsepalveluna: https://www.helsinginvalokuidut.fi/liittymatilaus

Jos tarvitset lisätietoa, ota yhteyttä osuuskuntaan nettisivujen kautta, kysy apua keskustelufoorumilla tai keskustele suoraan hankkeen vetäjien kanssa.

Rakentamisen aikataulun eli sen, käynnistyykö rakentaminen jo elokuun alussa, ratkaisee liittymien myynnin sujuminen. Alueen valokuitukaapeloinnin ja talojen valokuituliittymien koko rahoitus tulee suoraan liittymämaksuista.  Hanke toteutetaan vain jos vähintään 50 % asunnoista hankkii liittymän. Jos rakentamista ei voida käynnistää, liittymämaksut palautetaan.

Siksi on erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni tilaisi liittymän viipymättä eikä vasta sitten kun kaivinkone on ohittamassa omaa taloa!

Puhu asiasta myös naapureillesi, sillä heidän mukaan saaminen hankkeeseen on erittäin tärkeää.  Näiden keskustelujen tueksi osuuskunnan jäsenet saavat liittymätilausten tilannetiedot osuuskunnalta.

Soneran palvelut tarjolla

Valokuituverkko rakennetaan ja se pidetään aina avoimena kaikille palveluntuottajille. Ensi vaiheessa tarjolle tulee Soneran nettiyhteys- ja tv-viihdepalvelut.

Lisätietoa palvelutarjonnasta: https://www.helsinginvalokuidut.fi/tietoa/palveluntuottajat

Verkon rakentamisen aikataulu

Valokuitukaapeloinnin rakentamisen maansiirtotyöt pyritään aloittamaan elokuun alussa ja ne valmistuvat noin kahden kuukauden kuluessa.

Teleasennustyöt jatkuvat syksyllä ja valokuituliittymät valmistuvat jouluun 2015 mennessä.

Askarruttaako jokin asia hankkeessa?

Asukkaiden kysymyksiä ja keskustelua varten osuuskunnan nettisivuille on avattu keskustelufoorumi. Foorumin käyttäjäksi rekisteröityessä olisi hyvä käyttää samaa sähköpostiosoitetta, jota käytät muutenkin osuuskunnan kanssa viestimiseen. Foorumin osoite on: https://www.helsinginvalokuidut.fi/keskustelu